Kendi Hediyeni Kendin Yap

Kendi hediyeni kendin yap diyen birisine ne cevap verirdiniz? Elbette ki zor ve ne tür bir hediye yapacağını sorardınız. Daha da ötesi neden kendi hediyeni kendin yapmalısın, bu soruya ayrı bir yanıt vermeliyiz.

Bugün milyonlarca hediyelik ürün ve eşya var. Gerek var mı kendi hediyeliğimizi kendimizin yapmasına? Bence var. Kişiye özel hediyeler son zamanlarda oldukça popülerleşti. Kişiye özel kolye, cüzdan, çanta, defter, kalem derken bunların ucu bucağı yok. Milyonlarca platform ise kişiye özel hediyeler üretiyor. Fakat birçoğu artık belli bir standart ekseninde dönmeye başladı. Mevcut bir hediyeyi özelleştirmenin de ötesine geçmek istemez misiniz? Sevgilinize, eşiniz veya sevdiğiniz birine hediyeyi yapıp süreciyle birlikte özelleştirin. Siz yapın. Nasılını dert etmeyin.

Hobi malzemeleri bu hususta aklınıza gelecek birçok soruna çözüm sunuyor. Birkaç malzemeyi temin edip, birkaç yöntemle kendimiz istediğimiz hediyeyi yapabiliriz.

Kendi Hediyeni Kendin Yap Akımı

Aslında bu akım yüzlerce yıldır var. İnsanlar örgüler örüp, sevdiklerine hediye ediyorlardı. Bugün de bu devam ediyor. Fakat son zamanlarda unutulmuş, daha fabrikasyon bir sisteme bırakılmıştı. İnsanlar hediyeden de öte hediyenin yapımını da önemsemeye başladı. Bir yerden bize atkı alınıp hediye edilmesi mi yoksa bizim adımıza, zevklerimize özel örülmesi mi daha cazip? Cevabı siz verin.

Ne Tarz Hediyeler Yapabiliriz?

Ucu bucağı yok. İstediğinizi planlayıp, hayal gücünüze göre hediyeler üretebilirsiniz. Çok basit bir örnek vermek istiyorum.

Sünnet olan çocuğumuza veya yakınımızın çocuğuna hediyesini kendimiz hazırlayalım. Ona kendi adının yazılı olduğu bir sünnet çocuğu ve arabası yapıp, boyayalım.

Gerekli Malzemeler

  1. Arabalı Sünnet Çocuğu Sabun ve Kokulu Taş Kalıbı,
  2. Alfabe Kokulu Taş Kalıbı,
  3. Büyük Kalp Saksı Silikon Kalıp,
  4. Cadence Kooky Parmak Boya Seti 6 X 30ml
  5. Silikon

Silikonu kaplara döküp arabalı sünnet çocuğu sabun kalıbını, alfabekalıplarını, saksı kalıplarını çıkaralım. Saksı üzerine sünnet çocuğunu koyup, etrafına adını harflerle yazalım. Silikonla merkezi noktaları birleştirelim. Parmak boya ile istediğim renkte boyayalım. İşte hediyemiz hazır. Özel ve sadece kendisine özgü.

Aşağıda tamamen oyuncak malzemeleri ve boyaları kullanarak minik oyuncak arabaları nasıl özelleştirdiklerini paylaşıyorum.



https://youtu.be/Ewn1z9exk4w 

Kendi Hediyeni Kendin Yap

Kendi hediye yapımı, özel ve anlamlı bir jest olabilir. İşte kendiniz yapabileceğiniz bazı kişisel ve özel hediyelerden bazıları:

  1. El Yapımı Kartlar: Basit ama duygusal bir dokunuş olan el yapımı kartlar hazırlayabilirsiniz. Kartın üzerine özel bir not veya mesaj eklemek kişiselleştirilmiş bir hediye yapmanıza yardımcı olabilir.

  2. Fotoğraf Albümü veya Çerçeve: Özel anılarınızı paylaşmak için bir fotoğraf albümü veya çerçeve hazırlayabilirsiniz. Sevdiğiniz kişinin anılarını hatırlamasını sağlayan özel bir hediye olacaktır.

  3. El Yapımı Takı: Kendi takılarınızı yaparak sevdiklerinize özel bir takı hediye edebilirsiniz. Kolye, bilezik veya küpe gibi farklı takı türlerini deneyebilirsiniz.

  4. Kişisel Tarif Kitabı: Özel tariflerinizden oluşan bir tarif kitabı hazırlayarak, sevdiklerinize lezzetli bir hediye sunabilirsiniz.

  5. Örgü veya Dikiş İşi: Örgü veya dikiş becerileriniz varsa, bir şal, bere, eldiven veya yastık gibi el yapımı ürünler hazırlayarak hediye edebilirsiniz.

  6. Kendi Tasarımınızla Kupa veya Tabak: Boş bir kupa veya tabağı boyayarak veya süsleyerek kendi tasarımınızı oluşturabilirsiniz. Sevdiklerinizin günlük kullanımda hatırlayacağı bir hediye olabilir.

  7. Kişisel Not Defteri veya Ajanda: Kişiye özel bir not defteri veya ajanda hazırlayarak, notlarını, planlarını ve düşüncelerini yazması için bir alan sağlayabilirsiniz.

  8. Bitki veya Bahçe Düzenlemesi: Yeşil parmaklarınız varsa, özel bir bitki veya mini bahçe düzenlemesi yaparak sevdiklerinize doğayı hediye edebilirsiniz.

  9. Kendi Yaptığınız Sabunlar veya Kokulu Taşlar: Sabun veya kokulu taşlar yaparak, hoş kokulu ve görsel olarak çekici hediyeler hazırlayabilirsiniz.

  10. Kendi Yazdığınız Şiir veya Hikaye: Eğer yazma becerileriniz varsa, özel bir şiir veya hikaye yazarak kişiye özel bir hediye sunabilirsiniz.

Kendi yaratıcılığınızı kullanarak sevdiklerinize özel ve anlamlı hediyeler yapmak, hem sizin için keyifli olacak hem de hediye alan kişiyi mutlu edecektir. Hediye yaparken kişinin ilgi alanlarına ve zevklerine uygun seçimler yapmaya özen göstermek önemlidir.

Yorumlar